070 - 701 02 80

Uw vloer specialist in Den Haag

Houten vloeren Den Haag

Houten vloeren zijn van oudsher erg populair. Dit type vloer is beschikbaar in twee varianten: massief houten vloeren en samengestelde houten vloeren. De plank van een massief houten vloer wordt volledig uit één stuk hout gezaagd. Bij samengestelde houten vloeren, ook wel multiplank/duoplank of lamelparket genoemd, bestaat de plank uit twee of drie lagen. De onderlaag bij een multiplank is vaak gemaakt van berken multiplex en de toplaag is meestal eiken. Doordat de vloeren in samenstelling verschillen hebben ze ook verschillende eigenschappen en voor- en nadelen. Voor wat betreft de uitstraling is er weinig verschil tussen een massief houten plankenvloer of samengestelde houten vloer, aangezien de toplaag op het oog hetzelfde is.

Voor- en nadelen van houten vloeren

Voordat u gaat kijken naar welke vloer het beste bij u past is het verstandig om een keuze te maken tussen een massief houten vloer en een samengestelde houten planken vloer. Voordelen van een massief houten vloer zijn dat het een natuurproduct is dat ‘leeft’. Dit brengt sfeer in uw woning en het type vloer is goed te onderhouden; beschadigingen zijn vaak goed te herstellen. Hierdoor gaat een massief houten vloer doorgaans een leven lang mee. Een keerzijde van de ‘levende’ massief houten vloer is dat deze kan inkrimpen bij hoge temperaturen, dan wel uitzet bij een hoge luchtvochtigheid in huis. Een samengestelde houten vloer, ook wel multiplank, heeft dit een stuk minder.

De levensduur van multiplank varieert van 20 tot 100 jaar, afhankelijk van de toplaag. Over het algemeen geldt: hoe dikker de toplaag, des te langer de levensduur. Zo zijn multiplank vloeren met een toplaag van 4 of 6 millimeter meerdere malen te renoveren. Een vloer met een toplaag van 6 millimeter zou dan een leven lang mee moeten gaan. Daarnaast is een multiplank vloer ook minder duur dan een massief houten vloer omdat deze goedkoper is in materiaal en arbeid; een ruimere toplaag brengt overigens wel iets hogere kosten met zich mee.

De mogelijkheden

Wanneer u een keuze heeft gemaakt tussen een massief houten vloer en een samengestelde houten vloer, dan kunt u gaan kijken naar welk type vloer u mooi vindt. Zo zijn er verschillende houtsoorten mogelijk zoals eiken, grenen, jatoba, kersen en merbau, maar zijn er ook diverse afwerkingsmogelijkheden. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende kantafwerkingen, zoals veel of weinig noesten, zwevend leggen, verlijmen of spijkeren en verschillende aanzichten, zoals één strook, kops of fineline.

Het is dus altijd goed om een vloerenspecialist in te schakelen die u alle opties uitlegt en u helpt de perfecte keuze te maken. De vakman in Den Haag helpt u graag met deze mooie klus. Bel direct voor een afspraak naar 070 - 701 02 80 of vul ons offerteformulier in voor meer informatie.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u advies? Bekijk voor u contact opneemt eens op onze uitgebreide pagina met veelgestelde vragen.

Waarom Van Mierlo Parket?

 • Gecertificeerde medewerkers
 • Kwalitatieve materialen
 • Deskundig advies

Uitstekende service

Bij Van Mierlo Parket ben je verzekerd van een gedegen, ouderwetse aanpak. Wij schuwen geen enkele klus en zijn de klant graag op alle manieren van dienst.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Werkgebied

Den Haag, Leidschendam, Rijswijk (Zuid-Holland), Voorburg, Wassenaar.

Diensten

 • vloer leggen;
 • vloeronderhoud;
 • vloerrenovatie;
 • vloer schuren;
 • vloer lakken en oliën;
 • waterschade herstel;
 • aanleggen nieuw stuk vloer
 • Hoofdvestiging