070 - 701 02 80

Uw vloer specialist in Den Haag

Eikenhouten vloer Den Haag

Bent u zich aan het oriënteren op een eikenhouten vloer in Den Haag? De vakman staat u graag bij met vakkundig advies. Ook op het gebied van een eikenhouten vloer Den Haag heeft u meerdere keuzes. De diverse soorten verschillen onderling van kleur, nerf en aantal noesten. Daarnaast heeft u ook nog de keuze uit meerdere legpatronen. Afhankelijk van uw wensen en de uitstraling die u in uw woning of bedrijfspand wilt komen we samen tot de juiste keuze voor een eikenhouten vloer.

Eikenhouten vloer Den Haag mogelijkheden

Ieder type eikenhouten vloer kunt u in meerdere uitvoeringen verkrijgen. Zo kunt u gaan voor een massief houten vloer, een multiplank vloer ook wel lamelparket genoemd of duoplank vloer. De benaming zegt eigenlijk al wat het inhoudt. Een massief eikenhouten vloer bestaat volledig uit eikenhout terwijl een duoplank en multiplank uit meerdere lagen bestaan. Een duoplank bestaat uit twee lagen, waarbij de onderlaag is gemaakt van multiplex en de toplaag bestaat uit massief eikenhout. Een multiplank bestaat uit drie delen, een onderlaag, houten tussenlaag en hardhouten toplaag van 4 millimeter welke is afgewerkt met een olie of lak. Afhankelijk van uw wensen en budget kunt u hier een keuze uit maken.

Eikenhouten vloer Den Haag soorten

Weet u wat voor type eikenhouten vloer u wilt? Dan heeft u vervolgens de keuze uit meerdere eikenhouten vloer Den Haag soorten. Welke uitstraling u wilt in uw woning is hierbij de grootste beslissende factor, gezien het allen goede eikenhouten vloeren zijn.

Eikenhouten vloer: Frans eiken

De populairste eikenhouten vloer is Frans eiken. Hij dankt zijn populariteit aan zijn zachte cognackleur waarmee een warme uitstraling wordt gecreëerd. Wanneer u een rustige uitstraling wilt gaat u voor de rustieke Franks eiken vloer, welke minder en kleinere noesten heeft. Zo blijft de tekening minimaal. Wilt u meer noesten in uw vloer hebben en dus een wat drukkere tekening, dan kunt u kiezen voor een klassieke Frans eikenhouten vloer.

Eikenhouten vloer: Amerikaans eiken

Een ander type eikenhouten vloer is Amerikaans eiken. Amerikaans eiken is beschikbaar in twee soorten, wit en rood Amerikaans eiken. Wanneer u kiest voor een eikenhouten vloer van rood Amerikaans eiken gaat u voor een levendige vloer. Een vloer van rood Amerikaans eiken kent namelijk kleurverschillen en heeft een typische vlamtekening. Omdat de vloer zo uniek van zichzelf is wordt hij meestal afgewerkt met naturel olie. Natuurlijk is het ook mogelijk om voor een andere kleur olie te kiezen. Wilt een minder rode en levendige vloer dan kunt u gaan voor de eikenhouten vloer wit Amerikaans eiken. Deze vloerdelen zijn bleek van kleur en hebben een langgerektere nerftekening.

Eikenhouten vloer: Europees eiken

Een eikenhouten vloer van Europees eiken is wat harder dan de andere soorten eikenhouten vloeren. Dit komt doordat de bomen die voor dit type vloer gebruikt worden enkel in koude gebieden van Europa groeien. Door de kou groeien de bomen langzamer, waardoor ze een stuk harder zijn. Europees eiken vloerdelen worden gekenmerkt door donkere noesten en donkere nerven.

Eikenhouten vloer Den Haag legpatronen

De vakman kan een eikenhouten vloer Den Haag in verschillende legpatronen leggen. Standaard is om de planken over de lengte of breedte van uw woning te leggen. Een steeds meer opkomende trend is het visgraat patroon. Dit kunnen wij met kleine planken doen (klassiek) of met grotere, brede planken. Wilt u eens wat anders? Dan kunnen wij uw vloer ook in mozaïek, de Hongaarse Punt, het Versailles patroon of kopshout leggen.

Eikenhouten vloer Den Haag De vakman

Wilt u ook een eikenhouten vloer in Den Haag door De vakman laten leggen? Bel dan op 070 - 701 02 80 voor het maken van een afspraak. U bent vervolgens van harte welkom in onze showroom waar u de vloeren ook zelf kunt bekijken. Weet u al welk type vloer u wilt? Dan kunt u ook ons offerteformulier invullen. Wij komen graag bij u langs!

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u advies? Bekijk voor u contact opneemt eens op onze uitgebreide pagina met veelgestelde vragen.

Waarom Van Mierlo Parket?

 • Gecertificeerde medewerkers
 • Kwalitatieve materialen
 • Deskundig advies

Uitstekende service

Bij Van Mierlo Parket ben je verzekerd van een gedegen, ouderwetse aanpak. Wij schuwen geen enkele klus en zijn de klant graag op alle manieren van dienst.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Werkgebied

Den Haag, Leidschendam, Rijswijk (Zuid-Holland), Voorburg, Wassenaar.

Diensten

 • vloer leggen;
 • vloeronderhoud;
 • vloerrenovatie;
 • vloer schuren;
 • vloer lakken en oliën;
 • waterschade herstel;
 • aanleggen nieuw stuk vloer
 • Hoofdvestiging